Samenwerken

WendyvanBreeFotografie-258 _ aangepast zw_750x500

Rust, Ruimte en Inspiratie tijdens je event

Een aantal jaren heb ik bij ICM opleidingen & trainingen mogen werken. Een prachtig bedrijf met de lijfspreuk ”Samen kom je Verder”. Hier geloof ik heilig in. Als we samen krachten bundelen is de kracht van het effect velen malen groter”. Regelmatig speel ik op de seminars van Erik Smithuis, mede-oprichter, van ICM opleidingen & trainingen om verstilling te brengen in de hectiek van alledag. Ook speel ik regelmatig bij Professor Paul de Blot, op Nyenrode Business Universiteit tijdens colleges en retraites.

 

Ik geloof dat er nog veel meer mooie sprekers en professoren zijn die bezig zijn met thema´s als bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Ben je spreker, coach of trainer? Geef je een seminar, workshop, training of retreat op het gebied van bewustwording? Zoek je een unieke werkvorm om je deelnemers naar de verstilling in zichzelf te brengen zodat ze een dieper bewustzijn ervaren? Dan is het misschien een idee om samen te werken.

 

De intuïtieve pianomuziek die ik mag spelen is een unieke werkvorm die deelnemers in staat stelt verbinding te maken met de diepere laag van hun onderbewustzijn. Zodat gedachten en zorgen tot rust worden gemaand en ruimte ontstaat voor hetgeen wat zich wilt ontvouwen. In de rust en ontspanning ontstaat ruimte voor intuïtie, inspiratie en nieuwe (zelf)inzichten.

 

Steeds meer onderzoek toont aan dat we vaker de stilte op dienen te zoeken. Zoals de wetenschappelijke inzichten van Theory U dat stelt dat we beter even kunnen vertragen om daarna te versnellen. (Lees hier het artikel op Sprout). Of Alan Lightman, hoogleraar menswetenschappen aan Massachusetts Institute of Technology, die stelt dat ieder bedrijf een stilteruimte zou moeten hebben. (Lees hier artikel op NRC).

 

Het belang van stilte, rust en ontspanning en ook (zelf)liefde en (zelf)compassie wordt alsmaar groter. We hebben dit nodig. Voor onszelf én onze omgeving.

 

Wat kan muziek betekenen?

 

In 2016 had ik een interview met Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie aan de VU. Erik zit tegenwoordig regelmatig in de Wereld Draait Door waarop hij op enthousiaste wijze zijn inzichten deelt over de heilzame werking van muziek op ons brein. Muziek is angst- en stress reducerend en helpt je spieren te ontspannen en je bloeddruk te verlagen. Daarnaast zorgt het ervoor dat ons geheugen scherper wordt, probleemoplossend en empathisch vermogen verbetert en dat je linker- en rechterhersenhelft beter samenwerken. Muziek is dus super goed voor een heleboel redenen!

 

Waarom intuïtief pianomuziek tijdens je evenement?

De muziek die ik speel ontstaat in het moment. Door me open te stellen voor de stilte en de sfeer ontvouwd zich een melodie die op dat moment raakt wat er speelt. Wat krachtig is aan muziek op intuïtie is dat het moment, de sfeer van de omgeving vertaald wordt. Vaak is deze sfeer niet te vangen in woorden maar wel te ervaren door het hart. Paul de Blot heeft me geholpen bij het vertalen van wat de muziek kan doen. Ik ben hem daar ontzettend dankbaar voor. Omdat het onnoembare niet benoemd kan worden. Toch hebben wij mensen behoefte aan een vorm.

 

De Ijsberg van Communicatie

Zakendoen gaat altijd over mensen. Mensen met een verstand en mensen met een hart. Vaak wordt in de communicatie tussen mensen in organisaties het verstand gebruikt. Terwijl belangrijke beslissingen worden genomen met het hart, of met de intentie van het hart. Het verstand kunnen we makkelijk vastleggen door bijv. notulen te maken tijdens een vergadering, echter de communicatie met het hart is niet te vangen in woorden. Hoe kunnen we hier kennis van nemen? Er zijn een aantal middelen die je bij de diepere laag van je bewustzijn kunnen brengen. Dit is bijv. een harmonie aan kleuren, kunst, een harmonie aan bewegingen, de dans en een harmonie aan klanken, muziek. De muziek die ik mag spelen brengt je dus even bij een diepere laag. Daarna is het wel belangrijk weer naar boven te gaan en vanuit de hartintentie actie te ondernemen. (bron: lezing prof. P. de Blot)

Wil je weten hoe anderen het hebben ervaren? Hieronder staan een paar logo’s van organisaties waar ik mee heb samengewerkt. Kijk hier bij referenties voor persoonlijke ervaringen.

initial image
initial image
initial image
initial image

WIL JE INSPIRATIE EN TIPS ONTVANGEN?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte!