Marlou’s Verhaal

Licht & Liefde zijn onze ware essentie
VISIONBOARD-REALISEER-JE-DROOM

Mijn Verhaal

Met Liefde worden we geboren, Angst is wat we hier leren. - Marianne Williamson

Mijn ontdekkingsreis naar een Licht&Liefdevol leven begon in mijn tienerjaren. In deze periode verloor ik een teamgenoot en een goede vriend. Het verlies van beide maakte diepe indruk op mij. Ongeloof en geloof wisselde elkaar af. Mijn leven stond in het teken van de vraag: ”Wat is de zin van het leven?”. Ik voelde zwaarte maar ook een oneindige liefde en lichtheid.

 

Ik speelde veel op mijn piano, verzon liedjes, teksten en schreef gedichten. Ik schilderde en musiceerde ”in het hier&nu” op mijn gevoel en er ontstond van alles uit die creatieve processen. De meest prachtige klanken en kleuren passeerden de revue. Het was zo’n fijne manier om mijn gevoel te uiten en emoties te weergeven in de vorm van muziek en kunst. Door creatief bezig te zijn kon ik letterlijk en figuurlijk mijn ”hart luchten”, een groot en dankbaar cadeau! Daarnaast studeerde ik en had ik het naar mijn zin tussen andere ”creatievelingen” op het Amsterdam Fashion Institute. Het was een hele prettige omgeving waar je hard werkte maar ook echt jezelf mocht ontdekken, je talenten en je unieke kracht en bijdrage voor deze wereld.

 

In 2008 werd mijn zoektocht naar ”binnen”  tijdens een van mijn studieprojecten aan het AMFI versterkt. Tijdens een project over Personal Branding kregen we vragen als: Wat is je bestaansrecht? Wat is je visie en missie in dit leven? Hoe kan je een bijdrage leveren met je talenten op deze wereld? Nu was ik zowel privé als voor mijn studie bezig met zingeving.

 

Tijdens dit studieproject verzon ik een naam voor mijn personal brand, Lumai. Lumai bleek later Licht & Liefde te betekenen. Vanaf dat moment startte een verdiepende zoektocht, een ontdekkingsreis naar de betekenis van Licht&Liefde. De naam van ”mijn merk” bracht me op het pad van een leven vol betekenis, zingeving en spiritualiteit.

 

Dit levenspad, de zoektocht naar een Licht&Liefdevol leven, en hoe je dit ”bereiken” kan bewandel ik nu nog elke dag en dat zal altijd zo blijven:).

Dit is wat ik geloof

 

Als je weer verbinding maakt met je ware essentie van Licht & Liefde word je bewust van je ware zelf. Je leven wordt letterlijk lichter en onvoorwaardelijke liefde kan weer stromen. Je krijgt een fijne relatie met jezelf en met anderen.

 

Door de angst in ons collectief bewustzijn met alle oude conditioneringen van de afgelopen eeuwen is het logisch dat we minder ontvankelijk zijn geraakt voor liefde. Dat is heel normaal. Ook ik voel regelmatig nog angst zoals; schuld, verdriet, pijn, stress, ontevredenheid, onrust, boosheid en ”het is nog niet goed genoeg” . Het goede nieuws is, je hebt een keuze! Elke dag weer. Je kunt je bewust worden van dit alles. Je bent al Licht&Liefde! 

 

Je hoeft niets te worden, je bent helemaal heel, en dit kan je ont-dekken. Licht & Liefde zijn dus letterlijk bedekt. Wij mensen zijn gewoon een beetje vergeten wat we diep van binnen weten;).  In de stilte, vinden we onszelf en komen we thuis bij onszelf. Deze stilte dien je te ervaren. Je kunt wel in een stille ruimte gaan zitten maar dan is het nog druk (met name is je hoofd).

Creatieve vormen zoals ”intuïtief” schilderen en pianospelen zijn manieren om de verstilling in jezelf te ervaren. Dan opent een hele wereld met nieuwe inzichten en mogelijkheden die je eerst nog niet zag:).

 

Met Liefde,

 

Marlou van der Heijden

INTUÏTIEF PIANO

Als intuïtief pianist help ik je dichterbij je innerlijk weten te brengen. De muziek zorgt voor rust en ontspanning waarna jij met meer zelfinzicht weer in kan checken.

1-1 COACHING

Tijdens deze coachsessies neem je tijd voor jezelf. Een moment van stilte en aandacht voor je innerlijke wijsheid. Wat speelt er nu in je (werk)leven, wat heb je nodig?

Voor Bedrijven

Alleen in de stilte is ruimte voor de beste ideeën. Kom tijdens ''Relax @ Work'' dichter bij jezelf. Geef ruimte aan je intuïtie, creativiteit en nieuwe inzichten.

Opleidingen

  • Allereerst mijn leven, dat is mijn grootste leerschool:)
  • Fashion & Branding – AMFI  (ing.)
  • Sustainability & Business Ethics – Nyenrode Business University
  • Communicatiewetenschap – VU Amsterdam (MSc.)
  • Trainersopleiding & Coachingsopleiding – ICM (gecertificeerd NOBTRA & NOBCO)

Wat zeggen andere over mij?

WIL JE INSPIRATIE EN TIPS ONTVANGEN?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte!